Recept mám už pár rokov zo stránky varecha.sk a som s ním veľmi spokojná. Vôňa škorice v ceste a ovocná plnka je výborná kombinácia...
Suroviny: 500 g hladkej múky špeciál, 200 g práškového cukru, 250 g masla (Hera), 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, 1 KL mletej škorice.
Plnka: 400 g ovocia (jahody, maliny, ríbezle, jabĺčka), 50 ml ovocného sirupu, 50 ml vody, trošku škorice, 30 g kukuričného škrobu, cukor podľa chuti ak treba.
Postup: Zo surovín vypracujem cesto, zabalím do potravinovej fólie a vložím do chladničky na 1 hodinu.
Potom cesto rozvaľkám na hrúbku 3-4 mm, vykrajujem pohárom kolieska priemer 7 cm.
Do stredu každého kolieska dám 1 kávovú lyžičku plnky, koliesko prehnem cez plnku a kraje pritlačím vidličkou.
Vankúšiky kladiem na plech vyložený papierom na pečenie, popichám ich vidličkou a pečiem pri teplote 170-175 stupňov 20-25 minút.
Potom cesto rozvaľkám na hrúbku 3-4 mm, vykrajujem pohárom kolieska priemer 7 cm.
Do stredu každého kolieska dám 1 kávovú lyžičku plnky, koliesko prehnem cez plnku a kraje pritlačím vidličkou.
Vankúšiky kladiem na plech vyložený papierom na pečenie, popichám ich vidličkou a pečiem pri teplote 170-175 stupňov 20-25 minút.
Príprava plnky: Ovocie, tentokrát som použila maliny a ríbezle, roztlačím trošku vidličkou, dám do hrnca spolu so sirupom a chvíľu varím kým si nerozmiešam vo vode kukuričný škrob. Zahustím ovocie, dochutím cukrom a škoricou. Varím kým nezhustne a odstavím. Nechám vychladnúť.
Plnku si urobím pokiaľ cesto oddychuje.